Ladataan sivua

EDU-toiminta

Käytös- ja toimintatavat EDU-ryhmissä

Tanssipiste Loisteen showtanssin edustusryhmät ovat edustavia, esimerkillisiä esikuvia. Sen mukaista käytöstä vaaditaan jokaiselta ryhmiin valitulta tanssijalta jokaisissa harjoituksissa, esiintymis- ja kilpailutilanteissa. Lisäksi edellytämme jokaiselta tanssijalta ahkeruutta, positiivisuutta ja kunnioitusta hyvien käytöstapojen lisäksi. Ahkera harjoittelu edesauttaa tanssissa kehittymistä, kannustaa ja motivoi muita ryhmäläisiä, sekä sillä vältetään yllättäviä onnettomuuksia vaaratilanteita tunneilla sekä esiintymis- ja kilpailutilanteissa. Positiivisessa ilmapiirissä tanssissa kehittyminen on nousujohteista, ja harjoittelu mukavaa! EDU-tanssijoilta vaaditaan kunnioitusta paitsi toisiaan, mutta erityisesti myös opettajia ja koreografeja kohtaan, jotka näkevät paljon aikaa ja vaivaa tanssijoiden eteen myös omalla vapaa-ajallaan. Hyvät käytöstavat; tervehtiminen, silmiin katsominen puhuttaessa, palautteen kuunteleminen ja reipas käytös ovat itsestään selviä asioita, joita odotetaan jokaiselta EDU-tanssijalta. Opettajat haluavat kannustaa ja palkita tunneilla näkyvästä hyvästä käytöksestä, reippaudesta ja valppaudesta esimerkiksi kilpailukokoonpanoja valitessa.  


Poissaolot

Edu-paikka vastaanotetaan aina lukuvuodelle kerrallaan, sekä syksy- että kevätkausi. Kesken kauden lopettamiseen vaaditaan jokin seuraavista syistä; terveyteen liittyvä, fyysinen tai psyykkinen syy, lääkärintodistusta vastaan tai muutto ulkopaikkakunnalle. Mikäli tanssija lopettaa kesken kauden, perimme maksun jäljelle jäävästä lukuvuodesta. Tanssijana kehittyminen vaatii ahkeraa ja aktiivista harjoittelua ja siksi jokainen harjoitus on tärkeä. On toivottavaa, että poissaoloja tulee mahdollisimman vähän, jotta tanssissa kehittyminen on nousujohteisempaa. Edustusryhmän viikkotunneilta ei ole suotavaa olla poissa enempää kuin 6 kertaa yhden lukukauden aikana. Tämä ei koske soolo/duo/pienryhmä/iso ryhmä –kisatreenejä, joista saa jäädä pois vain sairaana. Tanssija tai huoltaja ilmoittaa poissaolosta opettajalle viestillä oman Dancepakin kautta.
Lue lisää Dancepakista.

HUOM! Opettajat antavat puhelinnumeroitaan vain tanssijoiden käyttöön. Huoltajat ottavat yhteyttä Dancepakin kautta tai puhelimitse toimiston aukioloaikoina. Poissaoloilmoituksissa on velvoitettavaa toimia hyviä käytöstapoja noudattaen. Esim. Poissaoloilmoitus puoli tuntia ennen harjoituksen alkua, ei ole hyväksyttävää, mikäli poissaolo ei ole äkillinen.


Esiintymiset

Lukuvuoden aikana EDU-ryhmät pääsevät esiintymään Tanssipiste Loisteen omissa näytöksissä. Lisäksi EDU-ryhmillä saattaa tulla keikkaluontoisia esiintymisiä lyhyelläkin varoitusajalla.
Esiintymispuvut tulevat osittain Loisteelta. Pienimuotoisiin hankintoihin, tuunauksiin ja ompeluihin on hyvä varautua.
Kilpailuasut ovat osittain tai kokonaan omakustanteiset, eli ne eivät sisälly kausimaksuihin vaan ne jäävät tanssijoille erikseen maksettaviksi.  


Tanssijan omatoimisuus

Tanssipiste Loiste kannustaa nuoria tavoitteellisessa edustusryhmässä harjoittelevia tanssijoita oma-aloitteisuuteen. Tanssijoiden tulee itse olla tietoisia ja ymmärtää olevansa vastuussa omasta harrastuksestaan - EDU-ryhmissä eivät harrasta vanhemmat eikä valmentajat, vaan tanssijat itse.   Opettajat opettavat, valmentavat ja valmistavat, kun taas kotijoukot tukevat ja kannustavat.   Viime kädessä edistyminen ja kehittyminen on tanssijasta itsestään kiinni.
Tanssijoiden tulee pitää itse huoli omista varusteistaan ja olla tietoisia omista harjoituksista ja harjoitteluajoista. Loiste kannustaa tyttöjä ottamaan vastuuta omasta kropastaan, mihin liittyy omatoimiset alkulämmittelyt, lihaskunnon ja liikkuvuuden kehittäminen ja ylläpitäminen vapaa-ajalla. Edujen harjoituksissa liikemateriaali ja harjoitteet ovat jo sen verran vaativia, että tanssijoiden tulee olla koko ajan valppaana ja ajatuksessa mukana sekä tiedostaa omat rajansa tanssijana, mahdollisten yllättävien vaaratilanteiden välttämiseksi.  


Pukeutuminen

Jumps&Turns, show, tanssin oheisharjoittelu sekä vaihtuville lajeille; contemporary jazz ja latin show –tunneille:

Omat vapaavalintaiset vartalonmyötäiset treenivaatteet, kuten esim. shortsit ja toppi.
Näillä tunneilla ei sukkia, joko paljaat varpaat tai varvaspikkarit. Hiukset siististi niin, ettei ne häiritse, eikä niitä tarvitse korjailla tunnin aikana. Pitkät hiukset esimerkiksi nutturalle.

Vaihtuvan lajin; Commercial –tunnille:
Vaaleat ja tasapohjaiset tanssitennarit. Pukeutua voi vapaavalintaisesti omiin treenivaatteisiin.

Latin show heels (vain Hohde) –tunnille:
Mikrot ja vartalonmyötäinen yläosa. Mukana aina tanssikorkokengät (koron korko 2 tuumaa).

Balettitunnille:
Tytöt: Musta hihaton balettipuku, pinkit balettitrikoot, pehmeät balettitossut, joissa kaksiosainen pohja. Hohteilla lisäksi kovakärkiset balettitossut, sekä halutessa balettikietaisuhame. Hiukset siististi korkealla nutturalla, jota ei korjailla tunnin aikana.
Pojat: Valkoinen t-paita ja mustat ihonmyötäiset trikoot sekä mustat balettitossut. Hiukset niin, ettei niitä tarvitse korjailla tunnin aikana.

Erikseen sovittuihin kisatreeneihin aina musta balettipuku / vartalonmyötäinen toppi ja mustat mikrot. Ei sukkia, joko paljaat varpaat tai varvaspikkarit. Hiukset siististi korkealle nutturalle, niin ettei ne häiritse, eikä niitä tarvitse korjailla tunnin aikana. Tämä erityisesti isojen ryhmien sovittuihin kisatreeneihin!   


Varustelista

Musta ja valkoinen hihaton balettipuku
Mustat ja valkoiset pakaroiden peittävät mikroshortsit
Varvaspikkarit
Pehmeät kaksipohjaiset balettitossut
Vaaleanpunaiset balettitrikoot
Mustat ihonmyötäiset trikoot
Mustat ja valkoiset urheilurintsikat
LOISTE –edustusvaate
Tanssikorkokengät (vapaavalintanen tunti) (lattarikengät, väri: dark tan/nude, Koron korko: n. 2 tuumaa)
Peruslavaehostukseen tarvittavat meikit ja hiustarvikkeet
Pitkä leveä vastuskuminauha (light tai medium)
"Loop" vastuskuminauha (light tai medium)
 
Varusteita voi hankkia mm. seuraavista tanssitarvikeliikkeistä:
Piruetti
Footlight
Suomen tanssitarvike
www.dancedirect.com
  Urheiluvarusteliikkeet


Ilot ja surut

Oletettavasti EDU-ryhmissä harrastaminen on iso ja merkittävä asia lapsen ja nuoren elämässä.
Odotamme, että jokainen EDU on innostunut, ahkera ja oma-aloitteinen harjoittelija myös vapaa-ajallaan. Kun ollaan itselle tärkeän ja ison asian parissa, niin tiedettävästi erilaiset tunteet koetaan voimakkaasti; niin ilot kuin surutkin. Ryhmässä näitä tunteita on helpompi käsitellä ja jakaa yhdessä, mutta ajoittain ilot ja surut voivat koskettaa ryhmästä vain yksilöä. On hyvä tiedostaa, että voimakkaat tunteet ja niiden purku kuuluvat asiaan. Ymmärrämme, että kasvavan EDU nuoren elämässä on muitakin asioita, jotka saattavat näkyä harjoittelussa, mutta näitä tulisi opetella sulkemaan pois harjoitusten, esiintymisten ja kilpailujen ajaksi, jotta vältytään mahdollisilta tapaturmilta. Erityisesti pettymyksen tunteita on hyvä opetella käsittelemään ja pääsemään niistä pian yli, mikäli tanssissa halutaan kehittyä! Positiivisuus ja reippaus ovat välttämättömiä tekijöitä, jotta tanssissa kehitys ja kasvu olisi nousujohteista ja ryhmähenki pysyisi innostavana ja toisia kannustavana. Mikäli esim. kokoonpanoista tulee mielipahaa ja pettymyksen tunteita, on kodin tehtävä tukea ja auttaa nuorta käsittelemään näitä tunteita - rauhoittumisen jälkeen lapsi tai nuori voi itse tulla rohkeasti kysymään opettajilta harjoituksien yhteydessä mahdollisia epäselvyyksiä.
On hyvä muistaa, että kokoonpanoja valitessa kaikki halukkaat eivät välttämättä voi tulla valituksi.  Koreografit ja opettajat tekevät valinnat, jotka ovat mahdollisimman edustavia kyseiselle koreografialle, sen tekijöille sekä Loisteelle. Valintaan vaikuttaa toki myös työprosessin pysyminen positiivisena, eli myös asenteen tulee olla kohdallaan.  


Kodin tuki

Kotoa saatu tuki on merkittävässä osassa tanssijan harjoittelua edustusryhmässä. Kotoa saatu positiivinen ja kannustava tuki edistää tanssijan omaa kehitystä, kun taas negatiivinen palaute ja liian korkeat odotukset kotona lannistavat, eivätkä vie tanssijaa eteenpäin. Ryhmän opettajien tehtävä on asettaa ryhmälle tavoitteet ja odotukset ja tanssijoiden tehtävä, on pyrkiä niitä kohti. Opettajat opettavat, valmentavat ja valmistavat, kun taas kotijoukot tukevat ja kannustavat. Toivomme, ettei kodin tuki esiintyisi taakkana tanssijan harjoittelussa, ryhmän sisäisäisessä dynamiikassa, eikä esiintymis- ja kilpailutilanteissa.   


Tiedotus

Tanssipiste Loiste tiedottaa ryhmää, tanssitunteja ym. koskevia asioita pääsääntöisesti Dancepakin kautta. Äkillisissä, koko ryhmää koskevissa asioissa, Loiste tiedottaa tanssijoita, Tanssipiste Loisteen ylläpitämissä Whatsapp-ryhmissä.
Lue lisää Dancepakista.

Tanssijoiden ja opettajien omiin Whatsappeihin laitetaan videoita ja musiikkeja harjoituksen tueksi. Kysyä voi, jos vastauksia ei löydy jo lähetetyissä infoissa, jos kysymys koskee KOKO ryhmää. Älä siis kysy, jos et ole yrittänyt tarkistaa asiaa ensin jo lähetetyistä infoista. Loiste kannustaa tanssijoita ja vanhempia olemaan yhteydessä myös keskenään, jolloin tarvittaessa voi kysäistä ja varmistaa toiselta tanssijalta tai vanhemmalta.
Opettajiin ei oteta yhteyttä Whatsapin kautta yksityisissä asioissa. Yksityiset asiat hoidetaan aina mielellään kasvotusten treenejä ennen/jälkeen tai Dancepakin kautta, jolloin opettajat lukevat viestit ja vastaavat niihin työaikoina.  


Kilpailutoiminta

Kilpailutoiminta on vain yksi osa edustusryhmässä olemista. Pääpaino harjoittelussa on tanssissa kehittyminen, hyvässä ja kannustavassa ilmapiirissä harrastaminen sekä sisäisen motivaation vahvistaminen. Kaikilla Edustusryhmäläisillä on mahdollisuus kilpailla isot ryhmät -kokoonpanossa. Kenenkään ei ole pakko osallistua kilpailukokoonpanoon mukaan, mutta kaikki edustusryhmäpaikan saaneet tanssijat pääsevät joka tapauksessa kilpailemaan vähintään kerran Edu-lukuvuoden aikana.
   Loiste perii erilliset kilpailuharjoittelumaksut seuraavista: pienryhmä, duot, soolot. Kilpailuharjoitukset ovat erillisiä lisäharjoituksia koko ryhmän yhteisten viikkotuntien lisäksi. Muita kuluja kilpailuista ovat osallistumismaksut, FDO:n kilpailuissa jäsenmaksu, mahdolliset kuljetukset ja majoitukset sekä ehostustarvikkeet.
Kilpailupäivänä paikanpäälle saavutaan ajoissa, hyvin valmistautuneena, kilpailuasu, ehostustarvikkeet, eväät ja Loiste-edustusvaate mukana, lämmittelemään ja valmistautumaan omaan kilpailusuoritukseen, soolona, duona tai ryhmänä. Kilpailupäivänä toimitaan opettajan ja koreografin ohjeita noudattaen, ei syödä herkkuja eikä roskaruokaa, eikä poistuta kilpailupaikalta ilman opettajan tai koreografin lupaa. Kilpailupäivän aikana edustetaan esimerkillisesti Loistetta ja näytetään hyvää esimerkkiä nuoremmille tanssijoille. Kilpailupaikalla käyttäydytään tilanteeseen sopivalla tavalla, ystävällisesti, kunnioittavasti ja myös muiden tanssikoulujen tanssijat huomioon ottaen. Kilpailupäivän aikana katsotaan ja kannustetaan kaikki Loisteen ryhmät, jotka kilpailevat kyseisenä päivänä samassa kilpailussa. Kaikki edustusryhmäläiset ovat velvoitettuja tulemaan katsojiksi ja edustamaan Loistetta pääkaupunkiseudulla järjestettyihin kilpailuihin, jotka listattu yllä.
 

Kilpailuasut ovat osittain tai kokonaan omakustanteiset, asujen sekä ehostustarvikkeiden hankinnoista ja kustannuksista vastaavat tanssijat itse. Kilpailuharjoitukset ovat erillisiä lisäharjoituksia koko ryhmän yhteisten viikkotuntien lisäksi. Muita kuluja kilpailuista ovat kilpailujen osallistumismaksut (FDO:n kilpailuissa lisäksi jäsenmaksu ja kilpailulupa). Opettajien/koreografien kisapäivien palkkakustannukset ja pääsylippujen kulut jaetaan kaikkien osallistuvien tanssijoiden kesken maksettavaksi. Näiden lisäksi mahdolliset kuljetukset ja majoitukset, mikäli kilpailut järjestetään PK-seudun ulkopuolella.

Kilpailuteokset saatetaan kilpailukuntoon seuraavan kaavan mukaisesti:
 
Pienryhmä:

6x60min koreografian opettelu

5x60min pienryhmäläisten omatoimiset harjoitukset Tillinmäessä (lukujärjestykseen merkattuina ajankohtina sovitusti)
6x60min harjoittaminen (pukujen kanssa)

80€/teos
 
Duo/trio:
5x60min koreografian opettelu

4x60min duon omatoimiset harjoitukset Tillinmäessä (lukujärjestykseen merkattuina ajankohtina sovitusti)

4x60min harjoittaminen (pukujen kanssa)

120€/teos
 
Soolo:

4x60min koreografian opettelu

4x60min omatoimiset harjoitukset Tillinmäessä (lukujärjestykseen merkattuina ajankohtina sovitusti)

4x60min harjoittaminen (pukujen kanssa)

160€/teos

Treeniajat ja päivämäärät sovitaan koreografin ja harjoittajan kanssa erikseen. Omatoimiset harjoitukset tulee varata Dancepakin kautta.

Kilpailuharjoituksiin pukeudutaan aina mustiin vartalonmyötäisiin treenivaatteisiin, esim. musta balettipuku ja mustat mikroshortsit. Kilpailuharjoituksissa niin kuin muissakin harjoituksissa ei käytetä sukkia. Hiukset tulevat olla tiukasti kiinni nutturalla niin, että ne eivät häiritse tekemistä, eikä niitä tarvitse korjailla koko ajan, esim. pitkät ja/tai paksut hiukset tulevat olla nutturalla.

Kaikkien edustusryhmäläisten sekä heidän huoltajien tulee noudattaa yllämainittuja sääntöjä! Mikäli näihin joudutaan puuttumaan useamman kerran tanssijan tai hänen huoltajansa takia ilman edistymisen merkkejä, Tanssipiste Loisteella on oikeus poistaa tanssija edustusryhmästä. Ennen kaikkea yhteisen viihtyvyyden ja positiivisuuden vuoksi.